OFFERTE. Wat kost een voordeur?

OFFERTE. Wat kost een voordeur?

Foto: Profel

De voordeur is de eyecatcher van je woning. Het is dus belangrijk dat deze goed bij je woning past. Het is logisch dat je kan kiezen tussen verschillende materialen, afmetingen, afwerkingen, kleuren, enzovoort. Jacky Umans van Profel: “Het prijskaartje van je voordeur is afhankelijk van wat jij precies wilt.”

“Voordeuren heb je in vier verschillende materialen. Kunststof, aluminium, een combinatie van die twee en hout. Pvc is het goedkoopste materiaal, aluminium kost zo’n twintig procent meer. Normale houtsoorten vallen in dezelfde prijscategorie als pvc, terwijl de prijs van tropische houtsoorten rond die van aluminium hangt.”

“Ook de isolatiewaarde speelt een rol in de prijs. Net zoals de aankleding (glas en/of panelen), de afwerking (kleuren en/of lakken) en de accessoires. Je kan ook inspelen op factoren als geluid-, brand- en inbraakwerendheid. Maar dat komt met een meerprijs.”

“Voor een kunststof deur van 90 op 220 centimeter betaal je gemiddeld 1.600 euro, voor een aluminiumdeur zo’n 1.900 euro. Voor een houten deur van hetzelfde formaat ben je tussen de 1.300 en 1.400 euro kwijt. Voor een klassieke houten deur 1.500 euro. Voor een échte klassieke bombastische deur met alles erop en eraan kan de prijs oplopen tot 3.000 euro.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over voordeuren. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

 

 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees