Gaston Berghmans krijgt eigen straat in Merksem

Gaston Berghmans krijgt eigen straat in Merksem
Merksem -

Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever vrijdagmiddag gezegd tijdens de uitvaartplechtigheid van de komiek, die woonde in Merksem.

De Wever nam tijdens de mis het woord. “Je was groot op het podium, maar nog groter als mens. Wat me altijd zal bijblijven zijn je fonkelende ogen en de niet-aflatende rust die je uitstraalde.” De Wever kondigde nadien dus ook aan dat Merksem voortaan een Gaston Berghmansdreef zal krijgen. De Bouckenborghdreef zal herdoopt worden tot Gaston Berghmansdreef.

Het straatje tussen de Bredabaan en het Bouckenborghpark zal voortaan de naam dragen van Gaston Berghmans.

Het nieuws werd bevestigd door Dirk Delechambre, infoambtenaar van de Stad Antwerpen. Het college van schepenen heeft vrijdagmorgen besloten om de straat te herdopen.

Ook Schoten overweegt een straat of plein naar Berghmans te vernoemen

“Hij woonde dan wel bijna zijn hele leven in Merksem. Het laatste jaar bracht hij door in het nieuwe woonzorgcentrum Vordenstein in Schoten. Daar kon hij zijn 90ste verjaardag nog vieren en is hij nu ook overleden”, zei burgemeester Maarten De Veuster.

“Gaston heeft onze gemeente ook naambekendheid gegeven. Schoten wordt wel tien keer genoemd in de sketch met Joske Vermeulen uit de Trammezandlei, misschien wel de allerbekendste clip van Gaston en Leo. Voor onze gemeente was dit een staaltje van onvervalste city marketing avant la lettre”, aldus De Veuster.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees