Zevenjarige boezemvrienden geven elkaar 'het jawoord'

Titus en Otto gaven elkaar een vriendschapsbandje en beloofden elkaar altijd hun snoep te delen. Foto: foto’s fvv

Gent -

Twee zevenjarige jongens zijn gisteren in het Gentse stadhuis ‘getrouwd’. Titus Meeus en Otto De Greve beloofden plechtig elkaar altijd te helpen en hun snoep steeds te verdelen.

Hoewel schepen van Burgerzaken Sofie Bracke het huwelijk voltrok, zijn Titus en Otto niet echt getrouwd. Het ging om een zogenaamd kinderhuwelijk, waarbij kinderen de kans krijgen de trouwkapel eens te zien. Het was wel de eerste keer dat twee jongens fictief in de echt traden.

“Maar homoseksualiteit heeft hier niets mee te maken”, verzekert juf Lies Van Maldergem van lagere school De Boomgaard. “Het kwam zijdelings ter sprake, maar ons bezoek aan het stadhuis en het huwelijk kaderen in lessen over elkaar graag zien en trouwen. Titus en Otto hebben zelf gevraagd of zij mochten trouwen.”

Echt of niet, de boezemvrienden leefden sterk toe naar vrijdag. “Het verbaasde me hoe vastberaden ze waren. Ze spreken er al weken over”, zegt de mama van Otto. “Dit is een leuke herinnering voor als ze ouder zijn. Later kunnen ze nog trouwen met wie ze willen, man of vrouw.”

Titus’ ouders waren al blij dat ze naar het huwelijk van hun zoon mochten komen. “Eerst waren alleen zijn vrienden uitgenodigd”, zegt papa Jan. Waar de huwelijksreis naartoe gaat, dat wisten de jonggehuwden vrijdag nog niet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees