Cristiano Ronaldo en Zidane schrijven Champions League-geschiedenis

Cristiano Ronaldo en Zidane schrijven Champions League-geschiedenis

Foto: Photo News

De elfde Champions League is een feit voor Real Madrid en dat heeft het voor een groot deel aan Cristiano Ronaldo te danken. Die scoorde in de voorbije campagne maar liefst zestien keer en is zo alweer topschutter. En ook voor trainer Zinédine Zidane is er nog een reden tot vieren: hij is een van de zeven mannen die de beker met de grote oren zowel als speler en als trainer won.

Zaterdag kwam CR7 tijdens de reguliere speeltijd en de verlengingen niet tot scoren in de finale in Milaan tegen stadsgenoot Atlético, maar hij trapte voor de Koninklijke wel de beslissende elfmeter binnen. De 31-jarige Portugees werd al vier keer eerder topscorer van de Champions League en heeft nu even veel topschuttertitels als Lionel Messi. Bovendien is Ronaldo ook topschutter aller tijden in de Champions League met 94 doelpunten. Messi (83) en Real-legende Raul (71) vervolledigen de top drie.

De andere architect van het nieuwste Champions League-succes van Real Madrid heet Zinédine Zidane. Hij nam begin dit jaar de fakkel over van de ontslagen Rafa Benitez en loodste de Koninklijke in zijn eerste seizoen als hoofdcoach meteen naar de eindwinst op het kampioenenbal. Daarmee heeft Zizou dus de Champions League gewonnen als speler én als trainer. Daarmee komt hij in een kort rijtje terecht met Juan Muñoz, Giovanni Trapatoni, Johan Cruijff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard en Pep Guardiola. Bovendien is hij ook de eerste Franse coach die kan zegevieren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.