Merksems Zomerpark start met feestweekend

Merksems Zomerpark start met feestweekend

Foto: RR

Merksem -

Voor de derde editie van het Merksemse Zomerpark in het Bouckenborghpark mag het iets meer zijn. Een feestweekend op 16 en 17 juli geeft dit jaar het startschot.

Vanaf half juli zomert het opnieuw in Merksem. Sinds 2014 strijkt Zomerpark met een strandbar in Bouckenborgh neer. Het festival krijgt dit jaar een gratis openingsweekend. “Op zaterdag 16 juli openen we met een foodtruckfestival in de namiddag en zetten we een partytent. Onder meer dj’s Buscemi en El Bacha komen optreden. De afterparty gaat door in het jeugdhuis tot 3u”, vertelt Elien Van Herck, communicatieverantwoordelijke van jeugdcentrum Bouckenborgh.

Op zondag gaan de deuren opnieuw open voor FRESH!, het eerste duurzame festival van Merksem. “Met een rommelmarkt, een repaircafé en een akoestisch podium trekken we de ecologische kaart. Buurtverenigingen krijgen ook een plek om zichzelf voor te stellen. Op het podium staan singer-songwriters en brengt Veerle Malschaert comedy.”

Heraangelegde Bredabaan

Dit jaar opent het zomerpark voor het eerst langs een volledig aangelegde Bredabaan. “De vorige jaren waren de werken aan de baan volop bezig, waardoor we iets moeilijker te bereiken waren. Dit jaar zal onze dreef langs de weg ook versierd worden met lampen, vlaggen en een grote poort. Zo proeven ook toevallige passanten al van de sfeer.”

Het Zomerpark behoudt zijn vaste troeven met workshops, kinder- en sportanimatie en een zomerbar. Naast de gewone bar komt er ook een cocktailbar in tropische sfeer. Hangmatten en een zandstrand maken het zomergevoel compleet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio