Kersverse vader schiet dokter neer na bevalling: “Hij heeft mijn vrouw naakt gezien”

Kersverse vader schiet dokter neer na bevalling: “Hij heeft mijn vrouw naakt gezien”

Themabeeld. Foto: ss

Een dokter die in een ziekenhuis in Riyad (Saoedi-Arabië) net de bevalling van een vrouw tot een goed einde had gebracht, is neergeschoten door de kersverse vader. Dat meldt nieuwssite Sabq.

Dokter Muhannad Al-Zabn had net weer een bevalling tot een goed einde gebracht in het King Fahad Medical City ziekenhuis. Er waren geen complicaties opgetreden, en dus vond hij het niet zo vreemd dat de kersverse vader naar het ziekenhuis was gekomen om hem te bedanken.

De twee hadden afgesproken in de tuin van het hospitaal. Maar in plaats van een bedankje, haalde de man een pistool van onder zijn kleren en schoot hij de dokter neer. Collega’s die het zagen gebeuren repten zich meteen naar de plek des onheils, en brachten de dokter naar de spoedafdeling. Volgens een woordvoerder is zijn toestand stabiel. De echtgenoot vluchtte het ziekenhuis uit, maar kon even later opgepakt worden door de politie.

Zijn motief? Hij vond het niet kunnen dat de dokter zijn vrouw naakt had gezien. “Een vrouwelijke gynaecoloog had de bevalling moeten leiden”, klonk het.

Mannen en vrouwen worden op openbare plekken in Saoedi-Arabië bijna altijd van elkaar gescheiden. Vrouwen mogen er niet rijden en moeten altijd een mannelijke ‘begeleider’ meenemen als ze de straat op gaan.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees