tennis het nieuwblad criterium

Lore Meeus wint tornooi van haar papa: “Ik wil niet alles opofferen voor tennis”

© Vel

Haar tegenstandster was een goede vriendin, haar wedstrijdleider en de voorzitter van de club was haar papa, haar beste supporters bleken haar mama en haar opa, maar Lore Meeus bleef kalm en won Vrouwen 5 op TC Boutersem.

jrm

Je hebt jonge tennissers en tennisspeelsters die breken onder de druk van te willen en te moeten winnen, en je hebt er die net dan beter spelen. Lore Meeus behoort tot die laatste categorie.

“Ik wil op termijn naar de betere B-klassementen, zonder daarom alles te moeten opofferen voor het tennis”, zegt Lore. “Op die weg wil ik vaak spelen, maar ook het normale leven leiden van een tiener en het op school behoorlijk doen.”

Die school is HHH (Heilig Hart Heverlee), waar Lore in het derde middelbaar zit, een school waar nogal wat jongens en meisjes les volgen die diverse sportdisciplines beoefenen.

Vooral tennissers en voetballers uit het Leuvense vind je er in zowat alle jaren. OHL stuurt er elite-jeugdspelers naar toe en Stade Leuven TC heeft er met bijvoorbeeld Brecht Van Buggenhout een jonge speler zitten die al meedoet in het eerste interclubteam van de mannen.

TC Boutersem

Het is niet toevallig dat Lore Meeus er school loopt, zij is ook lid van Stade Leuven. “Mijn eerste jaren bracht ik door op TC Boutersem, de club uit mijn gemeente. Op een bepaald moment moet je naar een grotere club om veel tegenstand van jouw niveau te hebben en zo samen te kunnen groeien.”

Yare Van Looveren bijvoorbeeld, haar tegenstandster uit de finale op TC Boutersem, is er zo eentje. “Wij speelden bij de jeugd regelmatig interclub als team”, legt Lore Meeus uit. “We kennen elkaar dus vrij goed als persoon en als tennisspeelster.”

“Het is altijd speciaal om tegen een vriendin te spelen, maar ik probeerde het als een gewone wedstrijd tegen een onbekende te zien. Dat bleek te werken. Ik had de indruk dat ik Yara iets meer last had van zenuwen dan ik.”

Een ander verschil tussen de twee meisjes - met allebei een goede techniek - zat in de fysieke kracht. Lore heeft haar groeischeut al gehad en is letterlijk al bijna zo sterk als een volwassene. Yara zit nog in de groeifase, maar heeft ook potentieel. Voorlopig laten beide meisjes het tennis even voor wat het is. Ze duiken de examens in om dan na een korte vakantie weer op puntenjacht te gaan.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio