Adil El Arbi en Bilal Fallah stellen videoclip van EK-lied voor

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De videoclip bij het officiële Belgische EK-lied van Dimitri Vegas & Like Mike is een feit. De clip van 'Melody' is van de hand van regisseur Adil El Arbi en Bilal Fallah en is een sprookje, geschreven door El Arbi zelf.

Guy Stevens

In de clip van Melody krijgt een meisje de EK-bal in handen, maar het blijkt niet zomaar een bal te zijn. Het is een magische bal, die alles en iedereen waar ze hem tegen schopt in iets moois verandert. Een sprookje van de hand van Adil El Arbi en Bilal Fallah.

"Het resultaat is precies wat we in gedachten hadden", zegt El Arbi in Het Laatste Nieuws. "Dimitri Vegas & Like Mike hebben al groen licht gegeven, maar van de Voetbalbond heb ik niemand gehoord."

Het EK-lied van de twee Willebroekse dj's is omstreden, maar dat vindt El Arbi best lachwekkend. "Het zal nooit voor iedereen goed zijn. Belangrijker vind ik dat ze trouw gebleven zijn aan hun stijl. Als sommige mensen daar niet van houden, is het maar zo."

De clip zal miljoenen mensen bereiken dankzij de wereldfaam van de dj's, beseft de regisseur. "Als deze clip suckt, zal hij in de hele wereld sucken (lacht)."

Opvallend: in de clip zijn geen Rode Duivels te zien. "Dat was het plan wel", zegt Debby Wilmsen in naam van de regisseurs. "Maar de opnames waren niet lang na de aanslagen in Brussel en daarom geraakten de Duivels er niet."

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Rode Duivels

Video

Keuze van de redactie