Food

GETEST. De handigste manier om kersen te ontpitten

Op hoeveel manieren hebt u al kersen ontpit? Bij ons staat de teller op drie. 1: kers in de mond, doorbijten, pitje vrijstellen en uitspuwen. 2: met het gespecialiseerde keukengereedschap dat je daarvoor kan kopen. 3: kers met een aardappelmesje doormidden snijden en het pitje eruit peuteren.

Er is ook een lifehack die zegt: probeer het eens met een trechter. Maar om de kers over het tuitje te duwen en zo de pit eruit te krijgen, moet je al een behoorlijk fijn trechtertje hebben. En laat de enige trechter in mijn omgeving nu in en tuinhuis/houthok liggen. Oud, versleten, met een veel te grote tuit (de kers zou er zo doorvallen) en vooral: buitengewoon smerig. Eerst overweeg ik om een nieuwe trechter te gaan kopen. Maar hey, waar zijn we mee bezig? De trukentest moet omwegjes vinden om het leven makkelijker te maken, niet onze kilometerteller nog méér de hoogte injagen.

Dus ik besluit om de lifehack te hacken. Behalve kersen hebben we meer dan voldoende oude bics in huis. Met behulp van een tang en een aardappelmesje ontmantel ik zo’n gepensioneerde balpen, en ik was en spoel het oranje buisje grondig uit alvorens de kers ermee te lijf te gaan. Een kind doet de truc: dit werkt perfect. Als je de kersen op de hals van een leeg flesje zet kan je er zelfs behoorlijk snel, efficiënt en spatloos bandwerk van maken.

Conclusie: hack de lifehack! Met een bic kan je perfect kersen ontpitten. We beginnen van confituur te dromen.

Corrigeer