De man achter de ‘Werkbond’ en #ikhebnognooitgestaakt is geen onbekende

De man achter de ‘Werkbond’ en #ikhebnognooitgestaakt is geen onbekende

Foto: rr

“Ik heb nog nooit gestaakt”, op amper een dag tijd deelden al meer dan 10.000 mensen deze boodschap van de ‘Werkbond’ op Facebook. De man achter de Werkbond is Bert Schelfhout, voormalig jongerenvoorzitter van Open VLD.

Deze kaart verspreidt zich als een lopend vuurtje over Facebook. Meer dan 10.000 mensen deelden de kaart al, en de campagne bereikte al meer dan 800.000 Vlamingen.

“Het succes toont aan dat er ontzettend veel mensen misnoegd zijn over de huidige gang van zaken. Er zit geen redelijkheid meer in de acties. De 20ste eeuw is al 16 jaar voorbij”, reageerde Bert Schelfhout uit aan Newsmonkey. Schelfhout is voorzitter van de Werkbond en voormalig jongerenvoorzitter van Open VLD, en gemeenteraadslid in het West-Vlaamse Deerlijk.

De man achter de ‘Werkbond’ en #ikhebnognooitgestaakt is geen onbekende

De Werkbond bestaat al langer, en werd door Schelfhout opgericht om campagne te voeren voor een hervorming van het sociaal overleg. Met de spoorstakingen van deze week, heeft hij zich met veel succes bekend gemaakt aan het brede publiek. “De Werkbond staat voor een modern sociaal overleg met constructieve dialoog, erkenning van nieuwe en flexibele arbeidsvormen, updating van de sociale wetgeving, een vrijer aanbod van diensten voor werknemers en een recht op werk dat prioritair is aan het stakingsrecht”, zegt Schelfout.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees