Vlaamse site geeft overzicht van prijsevoluties in webwinkels

Student leidt u naar de laagste prijs op het net

Jelle Van de Vliet ontwierp een site die toont hoe fel prijzen kunnen variëren. Zo schommelde deze Panasonic camera tussen 200 en 320 euro. Foto: Joris Herregods

U sloeg zich al eens voor het hoofd omdat de sportschoenen die u online wilde kopen plots tientallen euro’s meer bleken te kosten? U zag met lede ogen aan hoe het televisietoestel dat u zich aanschafte een aantal dagen later vijftig euro minder prijzig was? Dan is ‘de Prijzenvolger’ iets voor u, een website die het mogelijk maakt om de prijsgeschiedenis van producten op te vragen. “Het maakt het mogelijk om op precies hét goede moment toe te slaan”, zegt marketingstudent Jelle Van de Vliet (24), die de website ontwikkelde.

Het idee kwam zes maanden geleden bij hem op, toen hij op het internet op zoek was naar een stevige rugzak om mee op reis te gaan. “Ik had een lijstje gemaakt van een aantal rugzakken waarin ik geïnteresseerd was”, vertelt Jelle Van de Vliet, die marketing ­studeert aan de Thomas More Hogeschool. “Tot ik ontdekte dat één ervan van de ene dag op de andere plots 20 euro duurder was geworden. Ik ben toen op zoek gegaan naar een tool waarmee je de prijsgeschiedenis van een product kon opvragen. Die bleek niet te bestaan. En dus heb ik beslist er gewoon zelf één te maken.”

Het resultaat is ‘de Prijzenvolger’, een website die u helpt om slimmer online te shoppen. Eens ingelogd, kunt u een link ingeven van een product dat te koop is op Bol, Zalando of een van vijftien andere webshops in België en Nederland. Vervolgens krijgt u een grafiek te zien met de historische prijzen van het product. “Als u de prijs op dat moment te hoog vindt, kunt u een prijs ingeven die u wilt betalen”, zegt Van de Vliet. “Zodra die wordt bereikt, krijgt u een melding.”

Corrigeer

NIEUWS