Rode Duivels zetten scholen in héél Vlaanderen op zijn kop

Verschillende Rode Duivels hebben vrijdagochtend een bezoek gebracht aan enkele Belgische scholen. De gelukkige schooltjes zijn winnaar van een wedstrijd die de Rode Duivels met Ketnet lanceerden. Als er dan nog geen sprake was van een echte EK-gekte, dan is dat in minstens vijf scholen in Vlaanderen en Brussel nu wel definitief het geval.

Eind maart lanceerden de Rode Duivels samen met Ketnet een oproep naar alle lagere scholen in Vlaanderen en Brussel: maak tijd voor een sociaal project in de buurt en wie weet krijg je op vrijdag 3 juni bezoek van enkele Rode Duivels. De afgelopen maanden volgden veel lagere scholen deze oproep en werden ze zo ‘Duivelse +scholen’. De vijf winnaars kregen vrijdag een delegatie van de Rode Duivels over de vloer. In Gent trapten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld een balletje met de leerlingen van Basisschool De Harp. Naar de basisschool de Kameleon in Haren bij Brussel zakten dan weer Dries Mertens en Radja Nainggolan af. Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Kevin De Bruyne de korte trip van Genk naar Eksel voor voor vrije basisschool Viejool . Eden Hazard, Michy Batshuayi en Yannick Carrasco waren dan weer te gast in ‘Ecole communale Les Rives du Hain’ in Braine-le-Chateau. Thomas Vermaelen, Moussa Dembélé en Romelu Lukaku trokken naar De Leerexpert in Deurne. De Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt kreeg Jordan Lukaku en Nicolas Lombaerts over de vloer.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen