OFFERTE. Wat kost een alarmsysteem?

OFFERTE. Wat kost een alarmsysteem?

Foto: Delta Dore Belgium

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? We vroegen het aan twee veiligheidsfirma’s: Delta Dore Belgium en Legrand Group.

Een basispack heb je vanaf 1300 euro. Dat bestaat uit de meest noodzakelijke onderdelen van een goede beveiliging: een centrale/sirene, een buitensirene, een bedieningspaneel, een paar bewegingsmelders, een rookdetector en eventueel een aantal openingsdetectoren en/of afstandsbedieningen.

Je kan in elke individuele ruimte een bewegingsmelder plaatsen, vanaf 250 euro. Bij detectie van beweging in de woonst slaat het alarm aan. Veel melders kan je huisdiervriendelijk maken. Die geven geen aanwezigheid door als er een detectie is van een beweging onder een bepaalde hoogte en volume.

Er bestaan ook videobewegingsdetectoren die iets duurder zijn maar wel video’s doorsturen van de gedetecteerde bewegingen. Een videobewegingsmelder heb je vanaf 295 euro. Let wel, hiervoor heb je een IP-transmitter nodig die al snel 650 euro kost.

Je kan videobewegingsmelders vervangen of aanvullen met volwaardige HD wifivideocamera’s die ook beweging detecteren. Een binnencamera heb je vanaf 230 euro en een buitencamera vanaf 300 euro.

Openingsdetectoren gebruik je op deur- en raamcontacten. Die slaan alarm nog voor er wordt ingebroken. Je koopt deze vanaf 60 euro per stuk. Een kleine tip van Delta Dore Belgium: “De ramen van een kelder worden vaak vergeten.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over alarmsystemen. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees