Chicchi juicht na massasprint in Boucles de la Mayenne, Coquard blijft leider

Chicchi juicht na massasprint in Boucles de la Mayenne, Coquard blijft leider

De eerste rit in de 42e editie van de Boucles de la Mayenne (cat. 2.1) werd vrijdag een prooi voor Francesco Chicci (Androni Giocattoli-Sidermic). De 35-jarige Italiaan was na 190 kilometer van Renault Saint-Berthevin naar Château de Craon de snelste in een massasprint. Hij bleef de Fransen Thomas Boudat en Julien Duval voor. Jonas Rickaert was met een elfde plaats beste Belg.

Bryan Coquard (Direct Energie), donderdag proloogwinnaar, behield de leiderstrui. De 24-jarige Fransman heeft vier seconden voor op Boudat. Johan Le Bon zorgt op vijf seconden voor een volledig Franse top drie.

Het duurde ruim een uur vooraleer de ontsnapping van de dag vorm kreeg met vijf renners: Benoît Sinner, Sebastien Chavanel, Kasper Asgreen, Roman Kustadinchev en Mikel Itturia Segurola. Meer dan 2:30 kregen ze nooit van het peloton, dat uit was op een massasprint. Vooral Fortuneo-Vital Concept, voor McLay, en Direct Energie, voor Coquard, hielden het tempo hoog en op 10 kilometer van het einde werden de laatste vluchters gegrepen. Ondanks nog een late uitval van de Portugees Domingos Gonçalves, kwam het toch tot een massasprint. In de chaos was het Chicchi die zich het behendigst toonde en zijn eerste overwinning van het seizoen greep.

Corrigeer