Club-voorzitter Verhaeghe reageert op rel rond stadiondossiers AA Gent en Anderlecht

Club-voorzitter Verhaeghe reageert op rel rond stadiondossiers AA Gent en Anderlecht

Foto: photonews

De klacht uit “Brugse hoek” over “financiële doping” bij de bouw van de Ghelamco Arena en het te bouwen Eurostadion in Brussel zet de verhoudingen in ons voetbal op scherp. AA Gent-voorzitter Ivan De Witte tackelt als reactie Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe over zijn ondervoorzitterschap bij de voetbalbond dat hij na het EK opneemt. “De bond houdt zich bezig met disciplinaire zaken, regelgeving, arbitrage, dan komen we ­terecht bij een mogelijk belangenconflict”, aldus De Witte die op zijn beurt naar de rechter stapt.

Club Brugge ontkende aan ons stellig dat ze achter de klacht van Walter Van Steenbrugge en de Bruges Stropkes zitten. “Club Brugge is niet bij deze klacht betrokken en heeft er evenmin het initiatief toe genomen”, aldus voorzitter Bart Verhaeghe. “We hebben er alle vertrouwen in dat Anderlecht en AA Gent de financieringsdossiers voor hun stadions professioneel en deskundig hebben aangepakt. Maar we hebben het grootste aantal supporters van het land en kunnen niet verantwoordelijk zijn voor alles wat ze ondernemen.”

“Club Brugge juicht de bouw van nieuwe voetbalstadions toe. Als toekomstig ondervoorzitter van de voetbalbond zal ik er ook alles aan doen, maar de profclubs dienen dit op eigen kracht te doen in een correcte financiële omgeving”, aldus nog Verhaeghe.

De Club-voorzitter reageerde ook op de opmerking van Gent-voorzitter De Witte dat Club Brugge zelf subsidies ontving voor zijn stadion. “Club betaalt al sinds jaar en dag een marktcomforme huurprijs voor dit oude stadion. De bedragen de genoemd worden kloppen niet en zijn allang afgeschreven. De subsidies zijn verleend binnen de toen geldende Europese regels.”

Corrigeer