Het festival wijkt op alle mogelijke manier af van wat het publiek verwacht

Noordhoffeesten wordt Plein Publique

Noordhoffeesten wordt Plein Publique

Na twee jaar brainstormen komt vzw Luster met alternatief voor populaire Noordhoffeesten. Foto: Sbr

Roeselare -

Plein Publique, de opvolger van de Noordhoffeesten, trekt in het Batjesweekend op zaterdag 25 en zondag 26 juni alle registers open. Het is niet langer een traditioneel muziekfestival, maar een weekend vol verrassingen.

De Noordhoffeesten zijn niet meer, maar het organiserende vzw Luster komt na twee jaar brainstormen met een nieuw concept tijdens het Batjesweekend. Onder de naam Plein Publique, festival total gaan ze voor een allesomvattend feest op 25 en 26 juni. Geen traditioneel muziekfestival meer, maar twee dagen vol animatie, muziek, verrassingsacts en heel wat mogelijkheden voor de kinderen.

“Na twee jaar was de goesting om iets op poten te zetten er terug. Op Plein Publique zal er de hele dag door van alles te beleven zijn en wie pas 's avonds komt, zal het grootste deel al gemist hebben”, zegt Mathieu Pacqueu van vzw Luster. Daarvoor werken ze samen met De Spil. “De focus ligt dus niet meer op muziek. We mikken op gezinnen met onder meer een baby- en kinderhoek waar borstvoeding kan gegeven worden, een kinderboerderij maar anderzijds bijvoorbeeld ook burleske acts.”

INFO

www.pleinpublique.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio