Familie blijft achter na fataal ongeval met oldtimer Mini: “Mama was uitbundig en lachte altijd”

De klap van de Mini Cooper met de tractor was zwaar en werd Mariska fataal. Foto: thv

Alveringem -

Mariska Vaneenoo (35), een moeder van drie kinderen uit Stavele, overleefde zondagavond een botsing tussen haar oldtimer Mini Cooper en een tractor niet. “Ze was altijd uitbundig en aan het lachen.”

Tussen vreugde en verdriet ligt soms een dunne grens. Vrijdagavond vierde Mariska Vaneenoo nog samen met haar man Anthony Hamiaux dat ze 19 jaar samen waren. Het etentje was de start van een mooi weekend, met tijd voor de kinderen Morgan, Angelo en Aline. Zondagavond kwam aan het gezinsgeluk abrupt een einde tijdens een rit huiswaarts met de oldtimer Mini Cooper. Net als een groot deel van de familie was ook het koppel uit Stavele verzot op oude auto’s en nam regelmatig deel aan treffens. Maar op het moment van het ongeval was Mariska alleen op weg toen het in de Groenestraat verkeerd liep. Ze kwam met haar knalrode pronkstuk tegen een landbouwtractor terecht die in de tegenovergestelde rijrichting reed. Een bak die vooraan bevestigd was op de tractor boorde zich in de zijde van de Mini. De klap was enorm, want het voertuig boog zich rond de neus van de tractor.

Mariska overleefde de hevige klap niet, ondanks verwoede pogingen van de hulpdiensten om de vrouw nog te reanimeren. De moeder van drie stierf met een deel van haar snel opgetrommelde familie in haar dichte buurt. “Uitbundig. Recht voor de raap.” Dochter Morgan en schoonzus Dorine Hamiaux moeten niet lang nadenken over hoe ze het slachtoffer willen omschrijven. Tussen het immense verdriet door, moeten ze even glimlachen als ze aan de vele mooie momenten denken.

Corrigeer

MEER NIEUWS