Klachten over te luide windmolens terecht

De klachten van de windmolens kwamen vooral uit het noorden van Adegem. Foto: mye

Maldegem -

De klachten over geluidsoverlast van de negen windmolens langs de Expresweg in Maldegem en Eeklo zijn terecht. Een geluidsstudie toonde dit objectief aan en er werden technische aanpassingen gedaan. Toch zijn er nog plannen voor nieuwe windmolens.

De voorbije drie jaar heeft het Maldegemse gemeentebestuur, samen met Eeklo, de provincie Oost-Vlaanderen, geluidsdeskundigen en de verantwoordelijke exploitanten van de firma’s Elicio, Ecopower en Electrabel hard gewerkt aan een oplossing voor het geluid afkomstig van de negen windturbines langs de expresweg. Daar kwamen immers heel wat klachten over van omwonenden die het geluid op sommige momenten omschreven als “een schoen in een wastrommel”. Een uitgebreide studie volgde, waarbij gebruik werd gemaakt van acht meetpunten om de problematiek in kaart te brengen. Daarbij werd duidelijk dat de klachten over geluidsoverlast terecht waren.

“Vooral als de wind uit het zuiden komt, is de overlast erg”, zegt Maldegems burgemeester Marleen Vandenbussche (CD&V). “Dan werd er overlast waargenomen die de norm overschrijdt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio