Bouwvakker redt bejaarde die al twee uur vast zat in dakgoot

Bouwvakker redt bejaarde die al twee uur vast zat in dakgoot

Timothy Tanghe vindt zichzelf geen held. "Ik heb gewoon gedaan wat moest." Foto: dhh

Sint-Agatha-Berchem / Dilbeek -

Een bejaarde man uit de d'Arconatistraat zat woensdag twee uur vast in zijn dakgoot. De tachtiger werd gered door een dappere bouwvakker, die even verderop aan het werk was. De man was uitgedroogd en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Timothy Tanghe (23) uit Sint-Agatha-Berchem was voor zijn werkgever Dilbeco aan het werk op een werf in de d'Arconatistraat. Daar bouwt hij de nieuwe zaal naast café De Living. Toen hij rond 12 uur 's middags een lunchpauze nam, kwam een buurvrouw plots om hulp vragen. “Die vrouw kwam vragen of ze onze ladder mocht gebruiken. Ze had gezien dat haar bejaarde buurman in zijn dakgoot lag”, vertelt Timothy.

De politie werd opgebeld, maar Timothy wilde niet te lang wachten en besloot om zelf tot actie over te gaan. Via een garage aan de woning naast de werf beklom hij het dak en geraakte hij over de daken tot bij de man.

Timothy probeerde de man via het zolderluikje weer naar binnen te krijgen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk hielp hij de brandweermannen om de bejaarde veilig en wel naar beneden te krijgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees