Op één been de strafste fietskoerier: “Dit is geen handicap, het is een verrijking”

Gent -

Na een vergevorderde infectie raakte hij vijf jaar geleden zijn onderbeen kwijt. Maar in plaats van zich aan verdriet over te geven, putte Peter Arnout moed uit zijn amputatie. Hij leerde opnieuw fietsen en is nu deeltijds aan de slag als fietskoerier. “Mijn handicap is geen handicap, maar een verrijking.”

Als u in Gent iets via Take Eat Easy bestelt, bestaat de kans dat Peter Arnout (49) uw levering brengt. Peter is een fietskoerier zoals alle andere, met één verschil: hij heeft een beenprothese. “Al sinds vorig jaar wil ik fietskoerieren, maar ik vond niet meteen iets”, vertelt hij. “Twee weken geleden hield Take Eat Easy een infomoment en kijk, nu rijd ik al rond. Het is een beetje een droom die uitkomt.”

Peter verloor zijn linker­onderbeen vijf jaar geleden toen een infectie in zijn voet zich razendsnel verspreidde. “Na de amputatie zat ik in zak en as. Maar een van de psychologen van het UZ Gent heeft me er met één simpel zinnetje bovenop geholpen: Je zit op een roetsjbaan en je hebt geen controle. Die woorden hebben voor een klik gezorgd. Er kunnen je altijd dingen overkomen en het is aan jou om er het beste van te maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees