OFFERTE. Wat kosten gevelplaten?

OFFERTE. Wat kosten gevelplaten?

Foto: Rockpanel

Gevelplaten nemen steeds meer hun plaats in naast de traditionele gevelbekledingen zoals baksteen of pleister. Met welke prijzen moet je gemiddeld rekening houden om je gevel ermee te bekleden?

De gevelplaat op zich bepaalt maar 25 tot 30 % van de totale kost. Voor een plaat met standaardafmetingen en -dikte, mag je rekenen op 30 à 60 euro per m². Of de prijs al dan niet goedkoper is, hangt af van de afwerking. Wil je liever wat van de standaard afwijken? Voor een maatgemaakt paneel of eentje met speciale structuur, grotere dikte, … loopt de prijs op van 70 euro tot boven de 100 euro per m².

Je gevelplaten worden altijd bevestigd op een houten of aluminium draagstructuur. Ongeacht welk soort plaat je kiest, het aandeel van zo’n achterconstructie in de totaalkost is overal ongeveer dezelfde. Daarnaast heeft ook de bevestiging – zichtbaar of onzichtbaar – impact op de prijs. En vergeet de isolatie niet. Ten slotte heb je nog de plaatsingskosten. Voor de kost qua manuren zit je al vlug aan 50 euro per m².

Om een gemiddelde woning met gevelplaten te bekleden, betaal je in totaal zo’n 180 euro per m². Dat is met alle voorgaande kosten - waaronder een gevelplaat naar wens - inbegrepen.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over gevelbekleding. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees