TRIATLONWATERMOLEN TRIATLONHAMME

Jesse Lormans slaat de kloof in de finale

© eric noens

De 32ste editie van de Watermolentriatlon werd in Hamme gewonnen door Jesse Lormans. De belofte uit Lichtaart sloeg in de loopfinale een kloof van een minuut op Gijs Van Ranst. Bij de vrouwen ging de zege naar Ilse Van Hout voor Lies Maes.

wgo

Met precies 133 begonnen ze in de Oude Durme aan de opdracht: 1350 meter zwemmen, 40 km fietsen en afsluitend 10 km lopen. Robin Sottiau nam de groep op sleeptouw voor Daan Pex en Jesse Lormans, die toen al bij de pinken was.

Tijdens het fietsen groeide de kopgroep aan en bij de laatste wissel mochten nog zes deelnemers aanspraak maken op de zege.

Maar de 23-jarige Lormans, voor een paar weken al tweede in de sprinttriatlon van Genk, was in de afsluitende 10-kilometerloop te snel voor zijn concurrenten. Grembergenaar Gijs Van Ranst pakte met een achterstand van een minuut de tweede podiumplaats. Tom Verelst werd derde.

Baasrodenaar Laurent Nobels, die met meer dan twee minuten achterstand aan de loopopdracht begonnen was, eindigde als vierde voor een sterk oprukkende Filip Anné, die de snelste looptijd achter zijn naam kreeg.

Tom Indigne was de beste bij de masters A, Luc Smet bij de masters B.

Hammenaar Rik Wauters was maar liefst voor de 31ste keer van de partij. Hij finishte op de 39ste plaats als nummer drie bij de masters B.

Bij de vrouwen was Ilse Van Hout de snelste. Lies Maes uit Belsele eindigde als tweede op anderhalve minuut. Elke Wauters legde voor eigen volk beslag op de derde plaats.

De dag voordien waren de teams aan het werk: een kolfje naar de hand van de teams Veldeman, die de plaatsen één en twee voor hun rekening namen. Winnaar werd het trio met zwemmer Bart Zaman, fietser Diego Van Looy en loper Jonas Roels. Het tweede team bestond uit de drie broers Stijn, Stefaan en Toon, alle drie in volle voorbereiding van de Ironman van Klagenfurt op het einde van de maand. Bedoeling is uiteraard om opnieuw Hawaï te halen. De duatlonzege ging naar het team Van de Mergel.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio