Frutos noodoplossing voor Anderlecht: "Hij wordt zeker geen hoofdcoach"

Frutos noodoplossing voor Anderlecht: "Hij wordt zeker geen hoofdcoach"

Foto: pn

Na het afzeggen van Claude Puel was er dit weekend topoverleg bij Anderlecht in het trainersdossier. Zo zal beloftencoach Nicolas Frutos de trainingen leiden als er op 20 juni nog geen nieuwe coach is.

De Argentijn wordt echter beschouwd als noodoplossing/depanneur in afwachting van een ervaren oefenmeester. Daarna wordt Frutos wellicht T3 in de technische staf.

Wie die ervaren baas wordt, is nog niet duidelijk. De Fransman Rémi Garde (ex-Lyon en Aston Villa), die door (de entourage van) Puel werd voorgesteld, blijkt niet echt een optie. Er is wel een lijst. In België is Hein Vanhaezebrouck uitgesloten en officieel hoorde Peter Maes van Genk nog niets. In Frankrijk valt dan weer de naam van Philippe Montanier. Hij presteerde ooit puik bij Valenciennes en leidde Real Sociedad naar de Champions League. Al staat Montanier ook niet bovenaan de lijst. Meer nog: Van Holsbeeck wil niets overhaasten, want als Unai Emery (Sevilla) straks bij PSG overneemt van Laurent Blanc, start er een trainerscarrousel en komen er misschien coaches vrij die RSCA voorheen onhaalbaar achtte.

Enzo Scifo ziet een job als assistent nog altijd zitten en in De Zondag solliciteerde Filip De Wilde naar de positie van keeperstrainer. Dat René Peeters de beloften gaat coachen, is overigens nog niet zeker. Paars-wit vindt ook Mo Ouahbi geschikt.

"Frutos wordt zeker niet de nieuwe T1"

"Op dit ogenblik onderhandelt RSC Anderlecht met verschillende kandidaat-trainers", laat de club via een officiële mededeling weten. "De directie van de club laat niets aan het toeval over. De keuze van de nieuwe trainer is heel belangrijk en cruciaal in het kader van de sportieve vernieuwing en moet beantwoorden aan onze visie: mooi, aanvallend voetballen brengen en de jeugd beter maken. Het plaatje moet kloppen", luidt het.

"Een zaak is zeker, Nicolas Frutos wordt niet de nieuwe T1. Hij biedt een meerwaarde op vlak van de jeugdopleiding en de verdere professionalisering van de club. Die taken zijn niet te combineren met het hoofd trainerschap", besluit het bericht van de vicekampioen.

Transfers

Ondertussen schieten de transferdossiers niet op. Anderlecht houdt voorlopig de overgang van Proto (Oostende) en Kaminski (Kortrijk) tegen. Terwijl Belgrano pusht om ­Suarez te huren en Sevilla zijn bod op Praet zou verhogen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.