Pech voor dorstige Duivels-fans: Lyon verbiedt alcoholverkoop in winkels

Pech voor dorstige Duivels-fans: Lyon verbiedt alcoholverkoop in winkels

Foto: Photonews

De prefect van de regio van het Franse Lyon heeft de verkoop van alcoholische dranken aan supporters op wedstrijddagen op andere plaatsen dan horecazaken verboden, zo werd maandag bekendgemaakt.

Maandagavond wordt de eerste wedstrijd van het EK in Lyon gespeeld. Op de openingsspeeldag in groep E nemen België en uittredend Europees vicekampioen Italië het tegen mekaar op. Per land worden er ongeveer 15.000 supporters verwacht.

De strenge maatregel komt er na de zware rellen van afgelopen weekend in de Zuid-Franse havenstad Marseille, waar het herhaaldelijk tot confrontaties kwam tussen Russische en Engelse aanhangers. De prefect van Lyon benadrukt wel dat er in Lyon nog geen sprake is van “serieuze incidenten”.

“We weten wel dat we een deel van de Belgische fans in de gaten moeten houden. Zondagavond bereikte ons de informatie dat de harde kern van Olympique Lyon naar hen op zoek was en dus hebben we meteen onze politiemensen gemobiliseerd”, vertelde prefect Michel Delpuech aan radiozender France Info.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve maakte zondag reeds bekend dat het voortaan verboden is om alcohol te verkopen en te drinken in “gevoelige zones” de dag voor en van de wedstrijden op het EK voetbal. Afgelopen weekend waren er heel wat problemen met Engelse en Russische supporters in het Zuid-Franse Marseille.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1