Donderslag bij heldere hemel: monument stapt op bij ‘Thuis’

Een monument neemt afscheid van de populairste soap van het land. Janine Bischops, die al sinds het prille begin ‘Jenny’ speelt, is het beu en zegt Thuis vaarwel. “Erg jammer”, reageert producer Hans Roggen.

Janine Bischops (73) is er al bij sinds de allereerste aflevering van Eén-soap Thuis, op 23 december 1995. Ze speelde Jenny Verbeeck in de reeks, een personage dat volgens de actrice zelf steeds minder belangrijk werd.

Zo gaf ze eerder al te kennen dat ze zich overbodig voelde bij de soap. “Ik heb soms het gevoel dat ik er voor spek en bonen bij loop”, klonk het in Dag Allemaal. “Ik heb al wel een aantal keer gevraagd wanneer er voor Jenny nog eens een fatsoenlijke verhaallijn komt. Maar ik wacht nu toch al ongeveer twee jaar. Ik vind het gewoon veel te weinig, wat er van mij wordt verlangd. Het klinkt misschien pretentieus, maar ik voel mezelf veel meer waard.”

Jammer

Of dat de reden is voor haar vertrek, wil Hans Roggen niet gezegd hebben. De VRT bevestigt wel dat Jenny uit de reeks stapt. “Ze heeft inderdaad te kennen gegeven dat ze liever wil stoppen”, zegt Roggen. “Wij vinden dat allemaal erg jammer, maar we respecteren het. Ze vindt het na 20 jaar bij de reeks goed geweest.”

“Ik vind de rol van Jenny Verbeeck nog steeds zeer belangrijk, ook al is ze dan misschien niet meer zo aanwezig. Ze is nog steeds het geweten van Thuis. Jenny toont anderen de weg en geeft raad. Zij is de vrouw die op geregelde tijdstippen iedereen eens goed de waarheid zegt.”

Najaar

De vraag is dan nog hoe Jenny uit de reeks zal verdwijnen. De makers hebben daar nog geen antwoord op. “We zijn volop bezig met het schrijven van de verhaallijn. Ergens in het najaar zal ze uit de reeks verdwijnen”, zegt Roggen.

De rol van Jenny’s partner Leo Vertongen, gespeeld door Walter Moeremans, blijft aanwezig in de reeks.

Nog vertrekker

Naast Jenny verdwijnt nog een vast gezicht uit de soap. Het personage van Chris Boni, Yvette De Schrijver, was sinds 2001 een vaste waarde, maar verdwijnt later dit jaar uit de reeks. “Kijkers zullen zich wellicht nog herinneren dat Yvette haar opwachting maakte als een wat norse vrouw. Ze bloeide daarna open tot een bezorgde moeder, schoon- en grootmoeder die op veel sympathie kon rekenen van de kijkers”, klinkt het bij de VRT.

“Afscheid nemen van Yvette is geen evidente beslissing”, zegt Roggen. “Maar een dagelijkse reeks wordt gedreven door verhaallijnen die altijd nieuwe wendingen nemen. We zijn Chris zeer dankbaar voor de vele mooie jaren dat we fantastisch met haar hebben samengewerkt. Haar personage Yvette ligt niet alleen het publiek na aan het hart, maar ook alle medewerkers.”

   
           
   
       

 Foto:VRT      

   
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees