Transgender neergestoken in Etterbeek “door ISIS-extremisten”

Transgender neergestoken in Etterbeek “door ISIS-extremisten”

Foto: Twitter.com/@mena_lgbt

Etterbeek -

Een transgender van Tunesische afkomst is afgelopen zaterdag in de buik gestoken in Etterbeek. Volgens de vrouw, die man wil worden, zijn de daders sympathisanten van terreurorganisatie ISIS en vielen ze hem in zijn thuisland ook al aan. Sommige media berichten dat de agressie zou ingegeven zijn door haat tegenover de holebigemeenschap.

Sharky (26) vluchtte in 2012 weg uit Tunesië omdat hij er meerdere keren werd bedreigd en fysiek mishandeld. Om wat rust in zijn leven te vinden en een carrière als geluidstechnicus te kunnen uitbouwen, besliste Sharky om asiel aan te vragen in de Belgische hoofdstad en te gaan wonen in Schaarbeek. Omgeven door nieuwe vrienden genoot Sharky van een vredig leven, ondanks de afwezigheid van zijn familie.

Toch liep het afgelopen zaterdag opnieuw fout. Sharky werd in Etterbeek in elkaar geslagen door twee personen. “Het waren dezelfde personen die me ook in Tunesië al aangevallen hadden”, vertelt Sharky aan de Franstalige krant La Capitale, terwijl hij eraan toevoegde dat het om sympathisanten van terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) gaat. “Ze vertelden dat ze nog een opdracht voor mij verwachtten, en dat ze me daarna zouden onthoofden. Ik vreesde voor mijn leven.” Sharky kreeg ook enkele messteken in de buik, en werd uiteindelijk bewusteloos teruggevonden door enkele voorbijgangers.

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart, onder meer naar het feit dat de agressie mogelijk gemotiveerd zou zijn door haat tegenover de LGTB-gemeenschap. Het parket wil in het belang van het gerechtelijk onderzoek geen verdere commentaar kwijt, maar benadrukt wel dat de man niet langer in levensgevaar is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees