2 jaar geëist voor in elkaar slaan agent op carnavalsfuif

Opglabbeek -

Woensdagochtend eiste de procureur een celstraf van 2 jaar met gedeeltelijk probatieuitstel voor een man die het aan de stok kreeg met een agent op een carnavalsfuif in Opglabbeek. De beklaagde wilde een minderjarige vriend helpen tijdens een discussie met de politie. Hij zou daarbij een agent zware klappen op het hoofd gegeven hebben. Zelf blijft hij ontkennen.

Tijdens een carnavalsfuif op 10 februari 2013 in Opglabbeek werd een 16-jarige jongen door een portier buiten gezet na een hevige discussie in de feestzaal. Zijn vriend, die wel meerderjarig is, volgde hem. Ondertussen was er reeds een discussie gaande tussen de tiener en vier politiemannen in burger. Zijn vriend wilde tussenbeide komen en kreeg het daarbij aan de stok met een van de agenten. De twee vielen op de grond waarna de beklaagde op de agent ging zitten en hem ernstig toetakelde door hem slagen te geven op kaak en oor.

“Die man was buiten zinnen. Hij moest door drie andere agenten geboeid worden”, stelt de procureur die een zware celstraf van 2 jaar en een geldboete van 600 euro eist. De agent zou een blijvende ongeschiktheid hebben van 2 procent. Hij vraagt een schadevergoeding van 2.075 euro.

Vrijspraak

Toch ontkent de beklaagde dat er slagen vielen. Hij stelt dat de agent hem zonder zich kenbaar te maken bij de keel vastgreep. “Mijn cliënt doet aan gevechtsport en wist zich los te wringen. Hij dacht dat het om een omstaander ging. Toen de man zich als agent kenbaar maakte, heeft mijn cliënt meteen afstand genomen zonder slagen toe te dienen.” Zijn raadsman vraag de vrijspraak.

Vonnis op 29 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio