Rooted in the Blues volgt nu al Better Days Ahead op

Voor Guy Verlinde mag de blues ook best vrolijk klinken

Gent - Bluesmuzikant Guy Verlinde moet zowat de meest productieve muzikant uit Vlaanderen zijn. Met Rooted in the Blues heeft hij alweer een nieuwe cd uit, amper een jaar na Better Days Ahead. Zoals de titel laat vermoeden heeft Verlinde hier niet de pretentie om het warm water opnieuw uit te vinden, maar brengt hij op de cd, samen met een rist vooral Belgische muzikanten waarmee hij regelmatig samenspeelt, zijn eigen ode aan de blues. En wat blijkt: voor Verlinde mag de blues ook swingen, soulful klinken en vrolijk en dansbaar zijn. Guy Verlinde is ook de man die samen met Tiny Legs Tim zowat verantwoordelijk is voor de programmatie van de concerten in de roots- en bluesclub Missy Sippy. Op vrijdag 15 juli opent Guy Verlinde overigens samen met Tiny Legs Tim het tiendaagse bluesfestival in de Missy Sippy. Alvast een unieke gelegenheid om de twee eens samen te zien en horen concerteren.

Het is overigens niet allemaal gloednieuw materiaal dat Guy Verlinde op Rooted in the Blues zet. Er zijn nummers bij uit zijn beginperiode, die hij nooit eerder op cd zette, maar wel vaak live speelde. Met Nite  Trippin' staat er ook een juweeltje van een instrumentaal nummer op, waarop de gitaarkunst van Verlinde aangevuld wordt met de klanken van een Hammondorgel, typerend voor de soul uit de jaren 60 en 70.

Dat Rooted in the Blues er zo snel na Better Days Ahead komt heeft te maken met een samenloop van omstandigheden en de manier waarop Guy Verlinde in elkaar zit: er waren de nummers waarvan hij er een aantal al in de schuif liggen had, die hij ook al vaak had gespeeld met de muzikanten waarmee hij de afgelopen jaren toerde met de Finse bluesmuzikante Ina Forsman, die vorig jaar tijdens de Gentse Feesten Sint-Jacobs nachtelijk deed dansen, en er was de goesting en de daadkracht.

Studio afhuren, daar met de muzikanten twee dagen induiken en zonder repeteren de nummers opnemen. Maximum drie takes per nummer en de beste er uit kiezen. Rooted in the Blues klinkt dan inderdaad ook heel 'live'. Als Guy Verlinde het zich makkelijk wil maken hoeft hij bij de eerstvolgende concerten niet eens lang te dubben over hoe hij zijn setlist zal samenstellen: hij kan gewoon Rooted in the Blues van track 1 tot en met track 13 spelen. En als het publiek dan om bisnummers vraagt, plukt hij wel uit zijn bijna onuitputtelijke voorraad nummers.

Rooted in the Blues is verkrijgbaar als cd en ook op vinyl. Na drie luisterbeurten op Spotify, gaan we die vinylversie dan ook snel inslaan.

Klik hier voor de programmatie van het Bluesfestival van de Missy Sippy tijdens de Gentse Feesten. 

Voor de site van Guy Verlinde: klik hier.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio