Zo maak je het gezellig op een piepklein balkon

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Met een klein balkon kan je meer dan je denkt. Gezellig buiten eten, zonnebaden of genieten van een goed boek ... dankzij een aantal kleine ingrepen transformeer je jouw piepkleine terrasje zo in een aangenaam toevluchtsoord.

VVA

Tip 1: Bepaal eerst waar je het balkon voor wil gebruiken. Lig je graag te zonnebaden op je balkon of eet je liever gezellig buiten, stem dan je inrichting af op jouw specifieke verwachtingen. Een gezellig eetplekje creëer je gemakkelijk met behulp van een klein bistrotafeltje en een paar stoelen, een loungehoekje behoeft niet meer dan één of twee comfortabele stoelen, een stapel kussens of een hangmat. (Foto's: interieur-inrichting.net/ apartmenttherapy.com)

Tip 2: Vergroot je balkon optisch. Een klein balkon groter doen lijken, is eenvoudig met de volgende tips: camoufleer de grenzen van je balkon met groen, werk volgens met slechts één enkel kleurenpalet en plaats grote planten aan de buitenkant van het balkon. Zet daarenboven zeker niet te veel bloempotten op de grond, ook dat verkleint je beschikbare oppervlakte.

Tip 3: Zorg voor uniformiteit. Waak erover dat je balkon geen kakofonie van kleuren en stijlen wordt. Dat creëert niet enkel een gevoelsmatige wanorde of onrust, dat verkleint je balkon ook optisch. Kies daarom bewust voor één enkel kleurenpalet én één enkele stijl. (Foto's: inspirationsdeco.blogspot.be/ bloglovin.com/ planète-deco.fr/ nataliessentiments.com/ stylisheve.com)

Tip 4: Bloemen en planten mogen zeker niet ontbreken op het balkon. Een vleugje groen is onmisbaar op je balkon. Maak gebruik van grote plantenbakken of bloempotten in dezelfde stijl. (Foto's: decorailumina.com/ goodideasforyou.com)

Tip 5: Werk in de hoogte. Plaats niet te veel decoratiespullen of bloempotten op de grond, maar werk in de hoogte. Zo bespaar je veel kostbare ruimte. Maak gebruik van een handig rekje waar je je spullen op kwijt kan of kies voor een verticale plantenmuur, die nu hipper zijn dan ooit. (Foto's: ikea.com/ topdreamer.com)

Tip 6: Leg houten planken of tapijten op de balkonvloer. Een kale betonnen vloer wekt niet meteen een huiselijke, gezellige sfeer op. Met houten planken op de vloer of een tapijtje is dit euvel meteen weggewerkt.

Tip 7: Voeg leuke accessoires toe. De juiste accessoires maken je balkon helemaal af. Vul het geheel aan met kussens, plaids, dekentjes en een tapijtje in bijpassende kleuren. Wil je ook 's avonds van je balkon genieten, voorzie dan ook volop lantaarns, lichtslingers en kaarsen. (Foto's: cuded.com/ bloglovin.com/ brit.co)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer