Natuurpunt biedt kinderen speelbos van 4 hectare

Het speelbos kreeg vijf fraaie schuilhuisjes. Foto: jhp

Londerzeel -

Natuurpunt Malderen heeft het speelbos van 4 hectare in de Marselaarsdreef helemaal uitgerust voor kinderen en tieners. Naast leuke schuilhuisjes voor de ravottende kinderen, is er ook een klimtoren, een fort en nog veel meer.

“Omdat we onze natuurgebieden ten volle willen beschermen en de natuur alle kansen geven, zijn die afgesloten voor recreatie”, zegt voorzitter Eric Daelemans van Natuurpunt Londerzeel. “Om dat te compenseren, hebben we 4 hectare aan de rand van de Marselaer ingericht als speelbos. Hier kunnen kinderen, tieners en jongeren naar hartenlust ravotten.”

“Vorig jaar al stelden we vast dat in dit stukje speelbos veel kinderen kwamen spelen, niet alleen gewoon met hun gezin op uitstap, maar ook scholen en jeugdverenigingen komen hier”, vult materiaalmeester Paul Van Ingelgem aan.

“'Het speelbos was nog niet zo kindvriendelijk omdat er geen speelelementen stonden. Nu hebben we vijf schuilhuisjes op kindermaat getimmerd, met gerecupereerde paletten, roofing erover en achteraan dicht gemaakt. Zo hebben kinderen hun eigen huisje en kunnen ze schuilen als het regent.”

Natuurpunt komt zo’n schuilhuisjes op verzoek ook plaatsen in particuliere tuinen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio