Volleybalclub Asse-Lennik wordt “Lindemans Aalst”

Volleybalclub Asse-Lennik wordt “Lindemans Aalst”

Foto: VDB

Volleybalclub Asse-Lennik wordt volgend seizoen Lindemans Aalst. De naamsverandering is het gevolg van de verhuis van de eersteklasser van de sporthal Molenbos in Zellik (Asse), waar de club sinds 1996 aantrad, naar het nieuwe sportcentrum Schotte op de grens van Aalst en Erembodegem. Tot 1996 speelde de club in Lennik.

“Het is logisch dat we voor de nieuwe naam in de eerste plaats een vermelding inlassen van stad waar we gaan spelen. We hebben echter ook besloten om de naam Lennik, die we al van oudsher meedragen, te laten vallen om onze hoofdsponsor brouwerij Lindemans meer in de verf te zetten”, verklaarde voorzitter Jan Luppens.

Een verhuis drong zich op voor Asse-Lennik omdat de Molenbos-site afgebroken wordt en vervangen door een kleinhandelszone. In de nieuwe zaal in Aalst zal de volleybalclub bovendien Europese wedstrijden kunnen spelen, wat in Zellik niet het geval was. Afgelopen seizoen werd voor de Europese thuiswedstrijden naar Maaseik of Antwerpen uitgeweken.

Afgelopen seizoen sloot Asse-Lennik de reguliere competitie als leider af. Vervolgens slaagde de club er echter niet in om zich voor de finale van de play-offs te plaatsen. In de Champions League werd de Final 12 bereikt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen