Gemeentebestuur roept burgers op: “Nu ist an joen!”

“Het is de eerste keer in de geschiedenis van Zonnebeke dat we een algemene bevraging houden”, klinkt het. Foto: ptb

Zonnebeke -

“Nu ist an joen!” Het gemeentebestuur roept 10.000 burgers op hen punten te geven tijdens de Groote Zonnebeekse Bevolkingsbevraging.

“Het is de eerste keer in de geschiedenis van Zonnebeke dat we een algemene bevraging houden. We zijn zelfs een van de weinigen in Vlaanderen”, zegt schepen Michiel Descheemaeker (N-VA). “Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan wordt na meer dan twaalf jaar geactualiseerd. Dat plan heeft gevolgen voor heel wat beleidsdomeinen zoals wonen, werken, lokale economie, landbouw en mobiliteit. Elke inwoner heeft daarover een mening.”

Er worden meer dan 10.000 enquêtes gemaakt voor elke inwoner vanaf 16 jaar. “Op de gemeentelijke website kunnen Zonnebekenaars vragen en thema's insturen tot 15 augustus”, zegt schepen Ingrid Vandepitte (CD&V). “Elke burger krijgt vanaf 1 oktober enquêtes in de bus die een maand lang schriftelijk of digitaal ingevuld kunnen worden. Iedereen is volgend jaar ook uitgenodigd aan praattafels in elke deelgemeente. Samen met de bevoegde ambtenaren worden de problemen uit de enquête gelokaliseerd en wordt een actieplan opgemaakt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio