TennisTennis VlaanderenDubbeltornooi Memorial Aline Vanderhaegen - Voorzitter Frank Jolie van De Krijte wil ledenaantal nog wat optrekken

“Fraaie locatie is voor ons een heel belangrijke troef”

© NIC DECLERCQ

Vorige zaterdag ging op TC De Krijte de Memorial Aline Vanderhaegen van start. Een gerenommeerd dubbeltoernooi van de club uit Oostakker, waarvoor alle reeksen (mannen, vrouwen en gemengd) in aanmerking kwamen. De finales worden op 25 juni afgewerkt.

JOHAN POLET

“Wij mochten ongeveer honderd koppels inschrijven, waarmee onze verwachtingen werden ingelost,” zegt de 47-jarige voorzitter Frank Jolie van TC De Krijte. “We deden hiermee beter dan vorig jaar, wat geen evidentie is. Het tijdperk Clijsters-Henin ligt al enkele jaren achter de rug, waardoor het aantal actieve tennissers in Vlaanderen een dalende trend vertoont. De Memorial Aline Vanderhaegen is een begrip in de regio en staat synoniem voor gezelligheid. Dit dubbeltoernooi is de start van een drukke maand. Wij organiseren op 30 juni de Zomer Tienertour. De Ethias Tour op TC De Krijte vindt plaats van 2 tot en met 9 juli.”

Hoe bevalt het prille voorzitterschap jou?

“Ik nam in november 2015 de fakkel van Alain Schelfhout over. Er stonden niet veel kandidaten te springen om de club te leiden. Ik ben nog één van de weinige leden van het eerste uur en vertoef al bijna 33 jaar op TC De Krijte. Ik heb die uitdaging aangegaan op voorwaarde dat ik door een sterke ploeg werd gesteund. We beschikken over een grote groep trouwe medewerkers, die met enkele nieuwe initiatieven wil uitpakken. Zo organiseerden we in de voorbije winter de eerste fluo-blacklight-tennis-night. Een evenement dat met meer dan honderd deelnemers een onverhoopt groot succes werd.”

Hoe zit het met het ledenaantal van TC De Krijte?

“We rondden begin juni de kaap van 250 enthousiastelingen en zullen zeker het cijfer van vorig jaar (267) overschrijden. Het is mijn uitdagende ambitie om nog dit kalenderjaar de kaap van 300 in het vizier te krijgen. Het zou formidabel zijn om ons ledenaantal met 15 procent op te trekken. Onze allergrootste troef is onze fraaie accommodatie. Onze vijf terreinen met verlichting liggen in een oase van rust en veel groen. Het is ongetwijfeld één van de mooiste tennislocaties in onze provincie. Daar mogen we terecht fier op zijn.”