Meer dan dertig :lokale middenstanders uit dorp doen mee

't Amusement serveert zondag kermisontbijt in de Kring en een nieuwe braderie op zaterdag

't Amusement serveert zondag kermisontbijt in de Kring en een nieuwe braderie op zaterdag

Foto: Daina De Saedeleer

Lochristi - Aan het weer is het niet meteen te merken, maar komend weekend is het alweer zomerkermis in Lochristi dorp. Dat betekent dat behalve de kermiskramen ook de vzw 't Amusement een activiteit op het getouw zet: zondagmorgen kan al wie dat wil komen ontbijten in de zaal van de Kring in de Dekenijstraat. Een unieke gelegenheid, want het is alvast de laatste keer dat zoiets kan onder de uitbating van Gert en Mieke. Zoals bekend stoppen die er begin september mee. Nu we het toch over laatste keer hebben: de laatste kraampjesmarkt die er naar aanleiding van de zomerkermis in de Dekenijstraat was, die is er ondertussen al geweest: "De opkomst van zowel geïnteresseerde marktkramers als van het publiek was de laatste tijd zo bedroevend dat we besloten hebben daar mee te stoppen" aldus Pieter Waldack, de schoenlapper, die ook bekend is als gangmaker van de vzw 't Amusement. "Maar we hebben een veel beter alternatief" aldus Pieter: we organiseren een braderie, in het dorp zelf, en met de eigen handelszaken uit het centrum. We kregen heel veel reactie op onze oproep; ruim dertig handelszaken uit het centrum nemen deel. Elke zaak bepaalt zelf hoe ze naar buiten komt, Iedereen doet het aan of in zijn eigen zaak. . De braderie heeft plaats op zaterdag 18 juni, van 14 tot 20 uur.

Zondag 19 juni  is er dan het kermisontbijt. Dat vindt plaats van 8u tot 11 uur, in de Kring. Voor 10 euro kan men smullen van een uitgebreid ontbijt.  Kinderen jonger dan 10 jaar betalen slechts 6 euro.

Inschrijven kan nog tot zaterdagmiddag bij Pieter Waldack. Dat kan in zijn zaak, Dorp-West 49 , of via mail, of via telefoon.09-355.18.49. In geval van mail duidelijk naam en adres en contactgegevens meedelen en ook met hoeveel personen (volwassenen en kinderen) u komt. Inschrijven kan ook in de Kring zelf. 


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio