Ondernemer, politica en mama van vijf kinderen Grete Remen:

Mama van 5 en onderneemster: “Waarom zou ik niet op vakantie mogen met het gezin, mijnheer Huts?”

Mama van 5 en onderneemster: “Waarom zou ik niet op vakantie mogen met het gezin, mijnheer Huts?”

“Als Fernand Huts vindt dat ondernemerschap in Vlaanderen belemmerd wordt door de moderne vrouw, is hij dertig jaar achter op zijn tijd. Vrouwen zitten niet meer aan de haard en kunnen evengoed ondernemen als mannen.” Greet Remen weet waarover ze praat. Ze runt een bedrijf met 140 werknemers, is moeder van vijf kinderen en daarnaast ook nog eens politica voor N-VA.

Lees hier meer over het interview met havenondernemer Fernand Huts dat veel stof deed opwaaien.

“Ik begrijp wel wat Fernand Huts wil zeggen en geloof niet dat hij het zo zwart/wit bedoeld heeft. Dat hoop ik toch. Ik zie niet in waarom een ondernemer per se een man moet zijn. Vrouwen kunnen dat even goed. Of beter misschien. En waarom zou een ondernemer niet met het gezin op vakantie mogen? Wie hard werkt, heeft recht op wat ontspanning. Als hij dat niet doet, is dat zijn volste recht. Maar het is niet omdat je af en toe wat vakantie neemt, dat je een minder goede zakenman of -vrouw bent.”

“Ondernemen dat doe je, in ons geval zeker, samen. Net zoals we samen het huishouden runnen. Ons bedrijf Damhert Nutrition telt 140 werknemers, daarnaast ben ik Vlaams parlementslid en hebben we vijf kinderen tussen 8 en 22 jaar. Ik ben nochtans geen supervrouw. En voor mij duurt een dag ook maar 24 uur. Net zoals je alles moet plannen in een bedrijf, plannen wij ook thuis alles. En dat lukt. Ik heb geen hobby’s, enkel mijn werk en mijn gezin. Maar ik doe het graag en zou het iedereen aanraden.”

“Dat er in Vlaanderen veel te weinig enthousiasme is om te ondernemen, dat klopt natuurlijk wel. Cijfers tonen dat ook aan. We bengelen helemaal onderaan het lijstje met Europese landen. Maar dat heeft niets te maken met de man die wordt afgeremd door zijn vrouw omdat ze liever wil dat ze leuke dingen doen samen in plaats van geld te verdienen. De grootste oorzaken waarom we de uitdaging om een zaak te beginnen uit de weg gaan, is de faalangst en de onzekerheid. Want iedere ondernemer begint met schulden en neemt een groot risico. Als het fout gaat, sta je bij wijze van spreken op straat. Zonder vangnet. We moeten toch eens goed nadenken om het sociaal statuut van de zelfstandige ondernemer onder de loep te nemen, want deze onrechtvaardige ongelijkheid is niet meer van deze tijd.”

“Op school wordt er ook te weinig aandacht besteed aan ondernemersschap. Kinderen moeten daar al warm gemaakt worden om later een eigen zaak op te starten. Dat gebeurt helaas niet. Als het Huts zijn bedoeling was om met dergelijke uitspraken mensen te motiveren om te ondernemen, vrees ik voor een averechts effect.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees