Twitter vol ongeloof: “Bedankt om alweer een stukje geschiedenis te vernietigen"

Twitter vol ongeloof: “Bedankt om alweer een stukje geschiedenis te vernietigen"

Dit beeld mogen we vergeten: de Ronde van Vlaanderen die start op de Grote Markt van Brugge Foto: Belga

Wielerminnend Vlaanderen ontwaakt vrijdag met een verrassing van formaat: de startplaats van de Ronde van Vlaanderen verhuist van Brugge naar Antwerpen. De nostalgici sparen hun kritiek niet op de organisatoren.

Op Twitter valt vooral de beslissing om Brugge in te ruilen voor Antwerpen niet in goede aarde. De prijs die burgemeester Bart De Wever voor de startplaats zal betalen aan Wouter Van den Haute heeft niet veel meer te maken met de spirit van de koers, luidt de teneur.  

En dat de koers niet meer door West-Vlaanderen zal rijden, blijkt ook een historische vergissing. Want wat heeft Antwerpen, de voormalige hoofdstad van het hertogdom Brabant, te maken met het graafschap Vlaanderen?

'Antwerpen is 't stad en de rest is parking': iedereen kent het flauwe grapje van de Antwerpenaren zelf. Dus kan Twitter het nu ook niet laten daar even flauwe varianten op te maken.

Uit Oost-Vlaanderen komen dan toch enkele positieve geluiden: de aankomst blijft in Oudenaarde en de Muur van Geraardsbergen staat opnieuw op het parcours.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.