Michel, Jambon, Geens en Reynders sinds vrijdagavond onder politiebescherming

Terreuralarm voor topministers en hun familie

Terreuralarm voor topministers en hun familie

Foto: belga

Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse OCAD heeft serieuze aanwijzingen dat terreurcellen van gewapende Syriëstrijders het gemunt hebben op vier topministers van de federale regering: premier Charles Michel (MR), buitenlandminister Didier Reynders (MR), binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) en justitieminister Koen Geens (CD&V). Zij staan sinds vrijdagavond 20 uur onder politiebescherming.

De vier excellenties moesten meteen hun familieleden contacteren om na te gaan waar die zich op dat moment bevonden. Daarop kreeg de lokale politie van de betrokken zones de opdracht om alle betrokkenen – een dertigtal in totaal – meteen de nodige bescherming te bieden en hen zo snel mogelijk naar huis te begeleiden.

Het OCAD geeft geen details over de herkomst en de ernst van de bedreigingen. De politiebescherming zou alvast minstens een week van kracht zijn. In de loop van zaterdag staat een crisisvergadering gepland.

Eerder op de dag arresteerde het gerecht een jeugdvriend van metroterrorist El Bakraoui die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S