Brouwerij De Graal verhuist naar Industrielaan

Brouwerskoppel werkt aan sushi-biertje

Brakel / Nederbrakel -

Brouwerskoppel Wim Saeyens en Geertrui Loman zijn hun brouwerij De Graal vanuit de Warande aan het verhuizen naar de nieuwe loods op de Industrielaan. Die is acht keer groter dan de huidige brouwerij en moet een verdubbeling aan capaciteit opleveren. Tegen de opening wil de brouwer ook een biertje ontwikkelen speciaal voor bij sushi.

“We hopen in het najaar de productie in onze nieuwe brouwerij op te starten”, vertellen Wim Saeyens en Geertrui Loman. “De nieuwe brouwerij beschikt over een productieoppervlakte van 1.600 vierkante meter, bureauruimte en degustatielokaal niet inbegrepen. In de Warande beschikken we over amper 200 vierkante meter. Daar behelpen we ons voorlopig met een aantal containers. Maar het was uit pure noodzaak dat we moesten vergroten.

Voor een Japanner brouwen we een bier dat gedronken wordt bij sushi. De man stuurt daarvoor speciale kruiden op. Tegen de opening hopen we klaar te zijn met een licht degustatiebiertje. Het wordt een biertje van 3,5 graden, maar met veel smaak.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio