Food

Ken jij dit drankje met rosé en aardbeien al?

Ken jij dit drankje met rosé en aardbeien al?

Foto: Shutterstock

In de VS is frosé inmiddels al het hippe zomerdrankje van het moment. Het woord is een samentrekking van frozen en rosé en staat dus voor een ijskoude, verfrissende cocktail met de lichtroze wijn.

Het leuke is dat je met de frozé, die naar verluidt werd uitgevonden in New Orleans, alle kanten uitkunt. In veel gevallen wordt de rosé wijn geblend samen met ijs en eventueel een siroop, maar je kunt er ook pakweg Campari voor een bittere toets of de momenteel opnieuw trendy tequila of mezcal aan toevoegen voor wat extra pit. Wij kozen er eentje uit met verse aardbeien en citroen.

Ingrediënten (via Bon Appétit):

een fles rosé wijn
halve kop suiker
200 gr aardbeien
sap van 1 citroen
halve kop water
kop crushed ice

Bereidingswijze:

Giet de fles rosé over in een recipient en plaats het in het vriesvak voor om en bij de zes uur. De rosé zal niet helemaal bevroren zijn vanwege het alcoholgehalte, maar dat is geen probleem. Als je geen tijd hebt kun je hier ook crushed ice voor gebruiken, maar dan voeg je best meer rosé toe zodat de smaak niet te afgelengd wordt. 

Doe de suiker en een halve kop water in een pan en breng aan de kook tot de suiker opgelost is, dat duurt ongeveer 3 minuten. Voeg de aardbeien toe, haal de pan van het vuur en laat 30 minuten rusten. Haal het goedje door een fijne zeef en plaats het resultaat een halfuurtje in de koelkast. 

Doe de ingevroren rosé in de blender samen met het citroensap, de aardbeiensiroop en een kop crushed ice. Zet de blender erna nog eens 25 à 30 minuten in het vriesvak en mix vervolgens nog eens opnieuw tot je een soort van slushy krijgt.

 

 

A photo posted by Caroline Blanchette (@cbcampiello) on

 

A video posted by @michaeljblige on

Corrigeer