Beklaagde verdedigt zich tegenover rechter: “Bunker was niets meer dan een hoop stenen”

Man riskeert boete voor afbreken bunker uit WO I

Man riskeert boete voor afbreken bunker uit WO I

Op de plek waar de oorlogsbunker stond, staan nu twee moderne woningen. De bunker van de buren links staat wel nog recht en doet momenteel dienst als kippenhok. Foto: mco

Evergem / Kluizen -

Evergemnaar Daniël V. (63) moest zich gisteren voor de rechter verantwoorden voor de afbraak van een bunker uit de Eerste Wereldoorlog in Kluizen. “Erfgoed”, klinkt het bij gemeente en heemkundigen. “Niets meer dan een hoop stenen”, zegt V.

Mocht Daniël V. de bunker op zijn stuk bouwgrond in het Evergemse Kluizen afbreken of niet? Daar moet de Gentse strafrechter over oordelen. Vast staat dat V. in juni 2013 de oorlogsbunker tussen de Noordlaan en de Vaartstraat op de grens van Kluizen en Ertvelde met de grond gelijk maakte. Een vergunning had de man echter niet aangevraagd. Vandaag staan er op de bewuste plek twee moderne woningen. Het parket vraagt een boete van 3.000 euro. “De bunker was officieel nog geen erfgoed, maar dat verandert niets aan het historisch karakter van het gebouw. Daarom moest V. een vergunning aanvragen voor de afbraak”, zei de procureur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio