Termont in opmerkelijke videoboodschap: “Ik heb niets te maken met Optima Bank”

Gent - “Ik voel mij als een misdadiger, maar ik ben onschuldig.” In een zeer opmerkelijk videoboodschap, op zijn Facebook-pagina, heeft burgemeester Daniël Termont gisteren gereageerd op insinuaties over zijn aandeel in het Optima-dossier. “Ik wil dat er dringend onderzocht wordt wat er bij Optima gebeurd is. En wat ik daarmee te maken heb.” Op die laatste vraag kent hij het antwoord al: “Niets!”

“Ik heb de voorbije dagen ontzettend veel vragen gehad”, reageerde Termont dinsdagavond tegenover De Gentenaar nadat hij de videoboodschap had gelanceerd. “Of ik een appartement had gekocht van Optima-baas Piqueur? Of ik er één had gekregen?” Reageren in zo’n dossier is altijd dubbel, weet hij. “Als ik niet reageer zeggen ze: het zal wel waar zijn, hij zal wel in de vetpot gezeten hebben. Reageer ik wel, dan is het ook iets.” Termont had het gevoel dat hij niet gehoord werd. Dus gooide hij zijn peroonlijke verhaal gisteravond op het wereldwijde web.

“Hoeveel onrechtvaardig en valse beschuldigingen kan je incasseren? Ik ben ook maar een mens. Maar men heeft nog altijd niets kunnen aantonen. En men zal dat ook niet kunnen. Want er is niets.” 

“Ik heb niets maar dan ook niets te maken met de Optima-groep of Optima Bank. Ik heb daar geen aandelen in, geen beleggingen of obligaties, zit daar niet in de raad van bestuur. Ik heb daar zelfs geen doodgewone zichtrekening”, stelde Termont in een videoboodschap die werd opgenomen op zijn eigen bureau.

De Gentse burgervader erkent dat hij de gevallen Optima-topman Jeroen Piquer kent en zij elkaar bij de voornaam aanspreken, maar goed bevriend zijn de twee dan weer niet.

Ook de stad Gent heeft geen enkele link met de bank, zo benadrukt Termont. Wel werd er in 2004, toen er op zoek werd gegaan naar een private partner voor het voetbalstadion, onderhandeld met Optima, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat Optima zijn financiële beloften niet kon waarmaken.

Termont stelt tot slot dat hij net zoals zijn partijgenoten wil dat er “een zeer grondig onderzoek” komt naar het faillissement rond Optima Bank. “Maar ik kan zeggen dat ik zeer op mijn gemak ben, want ik heb daar echt niets mee te maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees