Wil u ook kennismaken met ‘De Lokereire’?

Wil u ook kennismaken met ‘De Lokereire’?

‘De Lokereire’ is op vat verkrijgbaar in de Bokmolenhoeve van brouwer-eigenaar Luc Staessens. Foto: ies

Lokeren -

Met ‘De Lokereire’ heeft de Lokeraar nu ook zijn eigen stadsbiertje. De bedenker van het concept is Luc Staessens, voorzitter van Horeca Waasland. Hij droomt er intussen van om ooit een eigen brouwerij op te zetten.

Luc Staessens is geen onbekende in het Wase horecaleven. Als eigenaar van de Bokmolenhoeve en als voorzitter van belangenvereniging Horeca Waasland kent hij het reilen en zeilen in het landschap. Met een eigen biertje zet Staessens nu ook zijn eerste stappen als brouwer.

“Lokeren had in de eerste helft van de twintigste eeuw heel wat brouwerijen. Het was toen gezonder om bier dan water te drinken. Er was toen nog geen waterleiding en dus was de kwaliteit van het drinkwater allesbehalve. Bij het bier werd het water eerst gekookt, wat het alvast kiemvrij maakte.”

In Lokeren werden vooral ‘tafelbieren’ gebrouwen. Maar kort na de Tweede Wereldoorlog verdwenen al die brouwerijen. “Ik droom ervan om die traditie opnieuw leven in te blazen en ooit mijn eigen brouwerijtje op te richten. Dit bier is al een eerste stap in die richting”, zegt Luc Staessens bij de voorstelling van ‘De Lokereire’, een mild tripelbiertje met een laag alcoholvolume van 5,5 procent.

“Dat was ook de opdracht aan Erik Daelewijn, een brouwingenieur hier uit de buurt. Hij stelde het recept samen op basis van vier moutsoorten en zes hopsoorten. Een selectie aan kruiden zorgt voor een heel frisse afdronk. Een ideale dorstlesser dus.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio