Tsjechen ontgoocheld dat ze hun EK-doelstelling niet haalden

Tsjechen ontgoocheld dat ze hun EK-doelstelling niet haalden

Foto: AP

Aan Tsjechische zijde dinsdagavond uiteraard ontgoochelde reacties na het verlies tegen Turkije, waardoor het EK voor de Tsjechen na de groepsfase stopt. “Onze doelstelling was om de eerste ronde te overleven, dus zijn we ontgoocheld”, reageerde bondscoach Pavel Vrba.

“We wisten dat de ploeg die als eerste zou scoren een groot voordeel zou hebben”, aldus Vrba. “Zij hebben een beetje geluk gehad en ze hebben hun kansen kunnen afwerken. Wij hebben ook kansen gehad, maar slaagden er niet in te scoren. In de tweede helft hebben we de slag om het middenveld verloren en hebben zij de score kunnen verdubbelen.” De bondscoach wil lessen trekken uit het toernooi met het oog op de kwalificaties voor het WK in 2018.

Ook de Tsjechische doelman Petr Cech sprak van een grote ontgoocheling. “We slaagden er niet in te scoren en dat maakte het verschil in deze wedstrijd.”

De Arsenal-doelman voegde nog toe dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst bij de nationale ploeg. “Ik zal zeker vandaag geen beslissing nemen”, zei de 34-jarige goalie. “Ik ga voldoende tijd nemen om na te denken. De bondscoach zal als eerste op de hoogte zijn, voor de start van de kwalificatiecampagne voor het WK.”

De Turk Burak Yilmaz, die de score opende en tot “Man van de Match” werd uitgeroepen, was uiteraard tevreden met de zege, waardoor Turkije nog kans maakt om als een van de beste derdes door te stoten naar de achtste finales. “Ik ben erg tevreden dat ik een belangrijke goal kon scoren in een beslissende wedstrijd. We hebben veel onervaren spelers, waardoor we in de eerste twee matchen misschien een beetje ervaring misten”, aldus Yilmaz.

Woensdagavond weet Turkije of het naar de achtste finales mag. “Als we doorgaan, zullen we zo ver mogelijk proberen te geraken.”

Corrigeer

Live uit Frankrijk