Dit parcours moeten de Duivels afleggen richting de finale

Dit parcours moeten de Duivels afleggen richting de finale

Balázs Dzsudzsák. Foto: AFP

België won van de Zweden, het eindigt dus op de tweede plaats in groep E. Het moet zondagavond om 21 uur in Toulouse de wei in tegen Hongarije, dat dankzij een 3-3 gelijkspel tegen Portugal de groepswinst pakte in groep F. Ook in de kwartfinales en halve finales zou België niet uitkomen tegen één van de topfavorieten. Die bevinden zich namelijk allemaal in de andere tabelhelft.

Hongarije-België wordt op zondag 26 juni om 21 uur gespeeld in het Stadium Municipal van Toulouse. Het stadion telt 40.000 zitplaatsen.

België tegen Cristiano Ronaldo in de halve finale?    

Als de Rode Duivels de Hongaren opzij kunnen zetten, wacht mogelijk het Wales van Gareth Bale in de kwartfinale. De Belgen kunnen ook uitkomen tegen Noord-Ierland. Die kwartfinale zal op 1 juli om 21 uur in het Grand Stade Lille Métropole van LOSC gespeeld worden. Daar geraken zo'n 50.000 mensen binnen.      

Kunnen de Belgen ook die wedstrijd winnen, dan zullen ze het in de halve finale moeten opnemen tegen Zwitserland/Polen of Kroatië/Portugal. België zal dan opnieuw in het Stade des Lumières (capaciteit: 61.000) van Lyon moeten aantreden. In dat stadion verloor het zijn eerste groepswedstrijd van Italië.    

België kan dus pas in de finale uitkomen tegen echte kleppers als Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië en Engeland. Die wedstrijd zal gespeeld worden in het Stade de France in Saint-Denis, dat plaats biedt aan 81.000 supporters.    

Bekijk hier alle affiches van de achtste finales. 

     

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen