Stijn Devolder: “Ik weet niet of vierde titel haalbaar is”

Deerlijk -

Stijn Devolder zette een degelijke verrichting neer in Brussel-Ingooigem, maar een echt geslaagde generale repetitie voor het BK was het niet. “Ik weet niet of ik zondag een vierde titel kan pakken.”

Devolder, voor de gelegenheid in het truitje van de nationale ploeg, tekende present in de kopgroep van tien, maar moest passen toen Jens Keukeleire alle registers opentrok tijdens de laatste beklimming van de Tiegemberg.

“Ik had deze wedstrijd nog nodig”, reageerde Devolder. “Na het voorjaar laste ik een lange rustperiode in. In de Ronde van Zwitserland had ik het aanvankelijk lastig. De regen viel met bakken uit de hemel. Ideaal was het niet, maar ik werd wel beter en beter. Die wedstrijd diende puur als voorbereiding. Na al die natte omstandigheden wilde ik hier nog eens diep gaan. Kwestie van zondag niet met dikke benen rond te rijden. Ik ga het proberen aan de Lacs de l'Eau d'Heure, maar geen idee of ik bij de favorieten mag gerekend worden.”

Na de wedstrijd ging Devolder nog bijtrainen. Hij werd al Belgisch kampioen in Ronse (2007), Leuven (2010) en La Roche (2013). “Stijn blijft een kampioenschapsrenner”, aldus zijn ploegleider Dirk Demol. “Drie jaar geleden stelde ik dat wie Stijn klopte, kampioen zou worden. Nu is Greg Van Avermaet is mijn favoriet, maar Devolder mag je nooit afschrijven.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio