Edward Theuns (3de): “Beste man in koers”

Na Dries De Bondt en Jens Keukeleire werd Edward Theuns derde.

“Weer derde”, zei de Gentenaar schuddebollend toen hij pas over de finishlijn was gereden. Vorig jaar was de 25-jarige renner van Trek-Segafrego ook al derde. “Ik was de beste man in koers. Dan is het jammer dat je het niet kan afmaken.”

Op zes kilometer van de finish demarreerden Dries De Bondt en Jens Keukeleire uit de kopgroep. “Dat was niet echt afgesproken. Al was Keukeleire me wel komen zeggen in het begin van de ontsnapping dat als het op een spurt zou uitdraaien, hij voor mij zou werken.”

Keukeleire en Theuns behoorden gisteren tot een speciale nationale ploeg waarin renners uit meerdere WorldTour-ploegen reden. “Ik moest mij aan het ploegenspel houden.” Theuns zat nochtans in de ontsnapping met Nicolas Maes en Dimitri Claeys. Het drietal behoort tot de welbekende SVGG, de Sportvrienden van Gruut Gent, die samen trainen. “Ik heb hen wel gevraagd om het gat toe te rijden, maar dan gaven ze ook hun kansen op. Buiten de koers zijn we vrienden, tijdens de wedstrijd gelden de ploegregels.”

De Gentenaar verkeert in een uitstekende vorm. “Ik ben goed uit de Dauphiné gekomen. Hopelijk mag ik de Tour rijden. Of ik zondag kans maak op het BK? We zijn maar met drie (samen met Jasper Stuyven en Stijn Devolder, nvdr.). Alles zal afhangen van het koersverloop. Hoe langer de koers gesloten blijft, hoe beter voor mij. Wie weet, kan ik sprinten voor de driekleur.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio