VROUWEN-ELITE

Ann-Sophie Duyck: “Klaar voor mijn derde titel op een rij”

Ann-Sophie Duyck: “Klaar voor mijn derde titel op een rij”

Ann-Sophie Duyck wil in de Belgische driekleur blijven rijden. Foto: VDB

Harelbeke -

Ann-Sophie Duyck torst op het BK tijdrijden meer dan ooit de favorietenrol bij de vrouwen-elite. “Ik ben klaar voor mijn derde Belgische titel op rij, maar ik ga niet de fout maken om mijn concurrentes te onderschatten.”

En of de West-Vlaamse weer op schema zit. Ann-Sophie Duyck won onlangs de tijdrit Ljubljana-Domzale-Ljubljana in Slovenië en een week geleden eindigde ze als tweede in de GP Moravia-Silezia, een klimtijdrit in Tsjechië. Waardemeters van formaat.

“Hoewel ik het best presteer op een traject met meer profiel, bevalt het parcours in Mol-Postel me wel. Ik probeer er te staan op elk soort omloop. Lotte Kopecky wordt allicht mijn kwaadste tegenstandster”, stelt de 28-jarige renster van Topsport Vlaanderen-Etixx-Guill D'or. “In Ljubljana zette ze alleszins een knappe verrichting neer. Een goede wegrenster kan altijd verrassen in het werk tegen de klok. Ik houd ook rekening met enkele outsiders. Wie had twee jaar geleden verwacht dat ik de titel zou veroveren in Hooglede-Gits? Er kan weer iemand boven zichzelf uitstijgen. Omdat er dit jaar amper nationale testtijdritten waren, heb ik niet veel referentiepunten. Maar kom, zonder tegenslagen maak ik een goede kans.”

“Ik zit nog niet aan mijn piek”, zegt Duyck. “Tegen de olympische tijdrit in Rio de Janeiro moeten er nog enkele procentjes bij. Daar zal met het mes tussen de tanden gereden worden. De Belgische titelstrijd is voor mij een belangrijke test. Voor de race zal ik nerveus zijn, maar dat moet ook. De adrenaline moet de motor op gang brengen. Maar in tegenstelling tot vroeger kon ik ontspannen naar het Belgisch kampioenschap toeleven. Geen slapeloze nachten meer voor mij in de aanloop naar een grote afspraak. Pas in de laatste uren voor de race komen de zenuwen opzetten.”

Vorig jaar haalde Duyck het in Mol-Postel voor Jolien D'hoore, die er dit keer niet bij is. Sofie De Vuyst strandde op de derde plaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio