Michel Preud’homme geniet na de Brugse openingstraining nog van een weekje rust

Preud’homme: “Meunier zal echt niet zomaar plots vertrekken”

Ook voor Michel Preud’homme is het nieuwe seizoen gestart. Nu ja, gestart. De Brugse coach trok gisteren naar de eerste groepstraining in Westkapelle om er zijn groep toe te spreken en vertrok nadien richting Bordeaux om er zijn vakantie voor te zetten en achter de schermen de competitievoorbereiding mee te sturen. Net als de voorbije weken staat hij dagelijks in contact het thuisfront.

Gesprekken die ook over in- en uitgaande transfers kunnen gaan. Blauw-zwart is nog naarstig op zoek naar een toekomstige vervanger voor Timmy Simons en ziet na het titeljaar langs alle kanten aan haar spelers getrokken worden. “Izquierdo, Diaby, Meunier: ze worden allemaal elders geciteerd. Ons doel is iedereen te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. Dan moet je klaar staan om een waardige vervanger binnen te halen.”

Vooral het getouwtrek rond Meunier kan nog onaardige gevolgen hebben voor Club. De Rode Duivel gaf eerder al aan te willen blijven, maar de vele interesse kan hem misschien op andere gedachten brengen. Zoals eerder al vermeld heeft Middlesbrough de rechtsachter op een lijstje staan en denken ook Torino en Napoli – als de ploeg van Dries Mertens de Braziliaan Fabinho van AS Monaco niet binnenhaalt, wordt Meunier topprioriteit – aan de Belg. Gisteren lanceerde de Franse krant L’Équipe zelfs dat PSG een oogje heeft op de Brugse rechtsachter. “Meunier is de enige die alles in eigen handen heeft”, verwijst Preud’homme naar de clausule in diens contract waardoor hij voor zes miljoen kan vertrekken. “Hij weet wat hij hier heeft en dat we hem graag nog een seizoen willen houden. Hij zal echt niet zomaar plots vertrekken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

UEFA Nations League Divisie A - Groep 2

Vorige speeldag

Speeldag 6

GS W V G DS P
1 Zwitserland 4 3 1 0 14/5 9
2 België 4 3 1 0 9/6 9
3 IJsland 4 0 4 0 1/13 0