Beurzen lijken uitkomst Brexit-referendum af te wachten

Beurzen lijken uitkomst Brexit-referendum af te wachten

Foto: AFP

De beurshandel in Europa is donderdag iets hoger van start gegaan. De beurshandel staat volledig in het teken van het Britse referendum over het EU-lidmaatschap. Het ziet ernaar uit dat beleggers voorzichtig blijven tot er duidelijkheid is over de uitslag.

In Brussel stond de Bel20 donderdag na bijna een uur handel 0,1 procent hoger. In Londen was er een winst van bijna 0,5 procent. Ook de beurzen in Amsterdam en in Parijs klimmen ongeveer een half procent. Erg beperkte schommelingen dus.

Peilingen wijzen op een kleine meerderheid voor het behouden van het Britse lidmaatschap van de EU, maar de uitslag is moeilijk te voorspellen. Dat zorgt ervoor dat beleggers voorzichtig zijn en geen risico’s nemen.

Het Britse pond werd donderdag 0,9 procent meer waard tegenover de Amerikaanse dollar. De Britse munt staat met 1,4844 dollar op het hoogste niveau dit jaar.

Ook in Azië waren de meeste beurzen met winst geëindigd, maar de handel bleef wel relatief beperkt. De Nikkei-index in Tokio eindigde 1,1 procent in de plus.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees