matige belangstelling voor eerste ontmoeting na de voetbalvakantie

FOTO. Fans sluiten Buffalo's opnieuw in de armen na eerste trainingsdag

De Buffalo's hebben er hun eerste trainingsdag opzitten, en het weer was daarbij hun belangrijkste tegenstander. Donderdagmorgen bleven ze door de hevige regenbuien noodgedwongen binnen voor een krachttraining,in de namiddag konden ze zich eindelijk opnieuw uitleven op het oefenveld. Meer dan dertien veldspelers en vier doelmannen telden we nog niet bij het begin van het nieuwe seizoen. Onder hen "grote vis" Dieumerci Ndongala en natuurlijk Benito Raman, die nog maar eens thuiskwam en de meest aangemoedigde speler op het veld was. Door het nukkige weer was de belangstelling erg matig: een kleine honderd supporters daagden op om hun blauw-witte helden opnieuw in de armen te sluiten. Dat kon in een "meet and greet" na de namiddagtraining. Lang duurde die niet, want na een kwartiertje foto's en handtekeningen aan de rand van het veld gingen de hemelsluizen opnieuw wagenwijd open.

De supporters langs de lijn waren vooral tevreden over de terugkeer van hulptrainer Peter Balette, die vorig jaar even naar RC Genk verkaste, maar nu dus terug is bij KAA Gent. "Zonder meer onze belangrijkste transfer van het jaar", klonk het beslist. Balette leidde trouwens met  harde hand de training, en schreeuwde zich schor bij het geven van richtlijnen en instructies op de eerste oefendag. Laurent Lepoitre en Matz Sels, waarover de voorbije weken nogal wat transfergeruchten de ronde deden, trainden nog steeds in het Buffaloshirt. Danijel Milicevic en Sven Kums bleven binnen wegens lichte blessures. Verdediger Nana Asare is dan weer voor drie maanden onbeschikbaar. Vrijdag geven de Buffalo's om 19.30 uur JV De Pinte partij voor de eerste oefenmatch van dit prille voetbalseizoen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.